21.09.2017 Beograd

Joksimović i nemački izaslanik o evropskim integracijama Srbije

Joksimović i nemački izaslanik o evropskim integracijama Srbije Foto: Beta/Vlada Srbije
Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović razgovarala je danas s izaslanikom ministra spoljnih poslova Nemačke Tomasom Osovskim, s kojim se saglasila da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri i da Nemačka pruža značajnu podršku evropskim integracijama Srbije.

Osovski je rekao da evropske integracije Srbije doprinose stabilnosti i razvoju Srbije i regiona i da je to svakako i interes Evropske unije, saopšteno je posle sastanka.

On je naveo da Nemačka vidi Srbiju kao važnu državu za stabilnost i prosperitet celog regiona, ali i za ostvarivanje zajedničkih evropskih interesa, saopštila je Vlada Srbije.

Sagovornici su se složili da su odnosi Srbije i Nemačke izuzetno dobri, da redovna komunikacija na svim nivoima daje rezultate i da postoji konstantan trend unapređenja ukupne saradnje, a pre svega političke i privredne, navodi se u saopštenju.

Ministarka za evropske integracije istakla je da je Nemačka "najveći bilateralni donator naše zemlje" i da je u poslednjih 15 godina izdvojila 1,7 milijardi evra bespovratne pomoći Srbiji za realizaciju brojnih projekata, stoji u saopštenju.

Joksimović je rekla da očekuje da Srbija do kraja godine otvori najmanje još tri pregovaračka poglavlja, i to poglavlje šest o pravu privrednih društava, poglavlje 30 o ekonomskim odnosima s inostranstvom i poglavlje 33 o finansijskim i budžetskim odredbama.

Srpska ministarka je navela da je Srbija posvećena regionalnoj stabilnosti i saradnji i da "očekuje da i drugi u regionu pokažu odgovornost i ne samo deklarativnu posvećenost stabilnosti i dobrim odnosima", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, sagovornici su se saglasili da je važan nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i obaveza obe strane da ispunjavaju dogovoreno.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side