Joksimović i Mekalister o evrointegracijama i drugim važnim pitanjima
26.08.2019 Beograd

Joksimović i Mekalister o evrointegracijama i drugim važnim pitanjima

Joksimović i Mekalister o evrointegracijama i drugim važnim pitanjima Foto: Medija centar
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović danas je s izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju i predsednikom Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove Dejvidom Mekalisterom razgovarala o evrointegracijama Srbije, reformama, situaciji u EU i regionu i drugim temama, saopšteno je iz vlade Srbije.

Mekalister je tokom razgovora rekao da Srbija ima ugled kao faktor stabilnosti u regionu, da je konstruktivan partner EU i da je pokazala da joj je mesto u EU.

Ipak, kako je naveo, iako se vide pozitivni efekti reformi, neophodno je učiniti više u oblasti vladavine prava.

On je naveo da očekuje da će dodatne aktivnosti dovesti do otvaranja novih poglavlja u pristupnim pregovorima do kraja ove godine.

Joksimović je navela da je Srbija do sada otvorila 17 poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena, a da su još četiri tehnički pripremljena, i izrazila nadu da će do kraja godine biti otvorena bar neka od njih.

Po pitanju Kosova, ministarka je rekla da su vlasti Srbije spremne za nastavak dijaloga s prištinom čim se ukinu takse na robu iz centralne Srbije.

Ona je zahvalila Mekalisteru na doprinosu, angažovanju i pomoći i podršci Srbiji na putu evrointegracija i čestitala mu na reizboru na funkciju predsedavajućeg Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side