Joca Amsterdam u procesu privatizacije
08.11.2011 Beograd

Joca Amsterdam u procesu privatizacije

Joca Amsterdam u procesu privatizacije
Sreten Jocić zvani Jovca Amsterdam izjavio je danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, gde mu se sudi zbog opiranja hapšenju u oktobru 2007, da je tada uhapšen kako bi bio sprečen da na aukciji kupi 'Robne Kuće Beograd'.

Iznoseći odbranu na suđenju koje je iz bezbednosnih razloga održano u  sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, Jocić je izneo tvrdnju da je policija to uradila u dogovoru sa vlasnikom "Verano motorsa" Radomirom Živanovićem koji im je za tu uslugu, kako je naveo, šefu beogradske policije preko posrednika isplatio u kešu sumu od više desetina hiljada evra.

Jociću se u ovom postupku sudi za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti, pošto se opirao hapšenju 26. oktobra 2007. godine u restoranu gde je slavio rođendan sa prijateljima. Patrola interventne policije navodno je došla po prijavi, uhapsila ga a on je sutradan već pušten iz policijskog pritvora. 

U Specijalnom sudu u Beogradu Jociću se sudi za organizovanje ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića 23. oktobra 2008. u Zagrebu, dok je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora za višestruko ubistvo na Olimpu 1995. 

“Nisam ometao policiju, oni su u mene uperili heklere i kalašnjikove. Ja se nisam drao na policiju, već na goste koji su skočili na njih čim su ih videli”, ispričao je Jocić. 

Prema njegovom mišljenju, akcija hapšenja je realizovana da bi on bio u pritvoru u vreme aukcije “Robnih kuća Beograd” i da bi " ''Baja Verano'' (Radomir Živanović) mogao da ih kupi". 

Međutim, njegov prijatelj, kako je rekao, otišao je na aukciju i nadmetao se sa Bajom, dok nije dostigao cenu od 350 miliona evra. 

“Na kraju je Baja Verano kupio ''Robne kuće'' za 365 miliona evra”, napomenuo je Jocić. 

Jocić je takođe ispričao kako je za "nameštanje" hapšenja saznao od prijatelja iz Crne Gore koga zove “Nano”, koji je posle hapšenja sedeo u kafiću sa Boškom Radonjićem, izvesnim “Savom Kravom” i načelnikom beogradske policije Stevanom Bjelićem. 

Jocić kaže da mu je "Nano" ispričao kako je “Sava Krava” Bjeliću i Radonjiću dao 30.000, odnosno 20.000 evra da ih časti u ime “Baje Verana", jer su njega (Jocića) sprečili da kupi “Robne kuće Beograd”. 

Suđenje se nastavlja 28. februara iduće godine kada bi trebalo da svedoče policajci koji su hapsili Jocića. 

autor: ZM izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side