22.07.2018 Priština

Jevtić pozvao vlasti Kosova da ponovo otvore istragu o zločinu u Starom Grackom

Jevtić pozvao vlasti Kosova da ponovo otvore istragu o zločinu u Starom Grackom Foto: prtscr ytb
Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić danas je, povodom 19. godišnjice ubistva 14 srpskih žetelaca u selu Staro Gracko kod Lipljana, uputio pismo predsedniku i premijeru Kosova kao i ambasadorima Kvinte i šefu Misije EU na Kosovu u kome ih je pozvao da utiču na ponovno otvaranje istrage o tom zločinu.

Navodeći da se ni danas ne zna ko je 23. jula 1999. godine ubio 14 žetelaca dok su na njivi skupljali letinu, Jevtić je u pismu ocenio da "nije moguće da u vremenu u kome živimo ovakav zločin ostane bez odgovora ko ga je i zašto počinio".

"U ime pravde, istine, u ime porodica žrtava, a ponajviše u ime budućnosti, zahtevam od vas da uložite najveće napore i podržite nas u tome da se počinioci ovog najgnusnijeg zločina pronađu i konačno privedu pravdi kao i da iz Vaše pozicije utičete na nadležne organe da se istraga ponovo otvori jer je prekidom i zatvaranjem iste bukvalno još jednom ubijeno 14 nevino stradalih žetelaca, a porodicama nanet još jači udarac", naveo je ministar u pismu.

U Starom Grackom kod Lipljanja sutra će parastosom i polaganjem venaca biti obeležena 19. godišnjica ubistva srpskih žetelaca, a pored Jevtića, skupu će prisustvovati i zamenik direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side