Ješić: Vlast je od Kriznog štaba napravila cirkus Monti Pajtona
03.08.2020 Beograd

Ješić: Vlast je od Kriznog štaba napravila cirkus Monti Pajtona

Ješić: Vlast je od Kriznog štaba napravila cirkus Monti Pajtona Foto: PrtScn
Funkcioner Demokratske stranke Goran Ješić, koji je preležao koronu, izjavio je da je vlast od Kriznog štaba za borbu protiv ovog virusa napravila cirkus i da su mere prevencije suspendovane političkom odlukom zbog izbora.

"Apslutno je jasno šta Srpska napredna stranka na čelu sa Aleksandarom Vučićem radi za Kriznim štabom. Od profesionalnog operativnog tela kome moramo svi da verujemo u ovakvoj krizi napravili su Leteći cirkus Monti Pajtona", rekao je Ješić za list Danas.

On je kao zamerke u radu Kriznog štaba naveo "pošalice, glupe dosetke, omalovažavanje sveta oko nas i mere koje preduzimaju u cilju borbe protiv pandemije, pa do melodramatičnih nastupa sa izjavama kako nećemo biti dovoljno prostora za nova groblja i lažnih podataka".

"Političkom odlukom su suspendovali sve mere preventive samo sa jednim ciljem, održavanje izbora. Nakon naprasno ukinutih mera, forsiranjem 'normalnosti' i održavanjem izbora gde je preko 20 časova 450.000 ljudi sedelo bez ikakvih, ili slabih mera zaštite u istim prostorijama, stvar je potpuno eskalirala. To je verujem svakom jasno", rekao je Ješić.

Kako je objasnio, pratio je pažljivo podatke o broju zaraženih na teritoriji Vojovidine i bez ozbira na katastrofalno mali broj testiranih situacija je bila "koliko toliko pod konotrolom", dok mere nisu ukinute.

On je rekao da su svi njegovi ukućani i on imali lakši oblik korone.

"Nakon političke odluke o ukidanju svih mera, hteli ne heli svi smo se morali vratiti svojim obavezama i u tom periodu kada apsolutno više niko, ili gotovo niko nije poštovao bilo kakve mere preventive i ja sam dobio virus. Pošto je pandemija eskalirala više nikoga nije bilo briga ko su vam bili kontakti, te stvarno ne znam gde sam pokupio virus",naveo je Ješić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side