03.09.2017 Beograd

Jerkov: Žene u Srbiji taoci svađa unutar SNS-a

Jerkov: Žene u Srbiji taoci svađa unutar SNS-a Foto: Medija centar
Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je položaj žena u Srbiji "sve teži" i pozvala Vladu Srbije da "bez odlaganja, odblokira" usvajanje Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Aleksandra Jerkov je u saopštenju navela da Srbija prema akcionom planu za pristupanje EU, kasni "već godinu dana" sa usvajanjem Zakona o rodnoj ravnopravnosti što kako je kazala "nije samo obaveza koju Srbija ima zbog pristupa Uniji nego potreba svih građanki".

"Žene u Srbiji koje svakodnevno trpe nasilje, suočavaju se sa diskriminacijom u svim životnim poljima i bore za ravnopravnost na radnim mestima, u porodici i javnom životu, ne zaslužuju da njihova prava budu predmet cenkanja i unutarstranačkih svađa i političkih igrarija unutar Srpske napredne stranke", kazala je Jerkov.

Ona je ocenila da je poruka koju žene dobijaju od Vlade Srbije "da je unutarstranačko pozicioniranje važnije od toga da li će ženama u Srbiji, prava, a na žalost i životi, biti zaštićeni".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 4.09.2017, 08:12h Dragana

    Da li gospođa Jerkov ima pojma o tome šta trpe žene.. Trebalo bi da ode recimo u Krušik I sagleda kako im je žene pred penzijom noce cokule, plastična odela u halama bez klime I prozora a mlađe kolege, poslušnici vlasti im određuju I koliko puta će u toilet.. I rade pod pritiskom da će svakog treba biti otpuštene.. Hajde demokratkinje I demokrate da pričamo o tome kao rezultatu vase vlasti.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side