Jerkov: Izostanak hitne kazne za napadače na Milana Vujića, znači podršku režima siledžijama
10.08.2020 Beograd

Jerkov: Izostanak hitne kazne za napadače na Milana Vujića, znači podršku režima siledžijama

Jerkov: Izostanak hitne kazne za napadače na Milana Vujića, znači podršku režima siledžijama Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Funkcionerka otcepljene frakcije Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov zatražila je danas od svih nadležnih organa da "hitno i bez odlaganja budu kažnjena lica odgovorna za brutalni napad na novosadskog građanskog aktivistu, borca za demokratiju i jednog od lidera protesta u Novom Sadu, Milana Vujića".

Milanu Vujiću je sinoć u Novom Sadu, uz pretnje koje se odnose na njegov politički angažman, razbijena glava i čeka ga operacija u Kliničkom centru Vojvodine".

"Ko je od Novog Sada napravio grad u kom siledžije razbijaju glave onima koji su im se zamerili, slobodno i zaštićeno, znajući da ih neće stići kazna? Ko je od Srbije napravio društvo u kom se razgovara nasiljem, mrzi i prebija, u kom se šalje jasna poruka da u našim gradovima i na našim ulicama nema mesta za one koji drugačije misle", pitala je Jerkov.

Ona je navela da ovako nešto može da se desi "zbog agresije, netrpeljivosti, mržnje i mraka u koji nas režim svakodnevno gura", dodajući da je "Milan Vujić jedan od politički najhrabrijih mladih ljudi u Novom Sadu i beskompromisni borac za demokratiju i ljudska prava".

"Svaka druga reakcija koja bi mogla doći od nadležnih institucija, koja ne podrazumeva najhitnije kažnjavanje počinilaca i utvrđivanje da li je ovaj sramni napad bio organizovan i naručen, značiće punu podršku režima svim siledžijama ove države koji smatraju da imaju pravo da prebijaju političke neistomišljenike", rekla je Jerkov.a

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja