Jerkov: Izjava vlasnika Megatrenda o studiranju ministra Stefanovića otvara probleme
07.12.2019 Beograd

Jerkov: Izjava vlasnika Megatrenda o studiranju ministra Stefanovića otvara probleme

Jerkov: Izjava vlasnika Megatrenda o studiranju ministra Stefanovića otvara probleme Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je danas da izjava vlasnika Megatrend univerziteta Miće Jovanovića o studiranju ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića "otvara probleme" u visokoobrazovnom sistemu i ukazuje na "obilje kršenja zakona" od strane nadležnih organa, Ministarstva prosvete i tužilaštva.

Jovanović je za televiziju N1 u petak kazao da je Nebojša Stefanovića koji je diplomirao u "Megatrend International Expert Consortium Limited" iz Londona, morao da polaže diferencijalne ispite kako bi mu Fakultet za poslovne studije Univerziteta Megatrend u Beogradu tu diplomu 2005. priznao kao fakultetsku.

"Javnost mora dobiti odgovore od Stefanovića kada, gde i kod kojih profesora i pred kojim studentima je polagao ove ispite, a prosvetna inspekcija dužna je da hitno istraži njegov studentski dosije, kao i dosijee svih drugih studenata koji su 'studirali' u ovoj firmi", napisala je Jerkov u izjavi.

Jerkov je dodala da je Stefanović "posle sumnjivog sticanja ove diplome", doktorirao na srpskom jeziku "pred tri člana komisije koji ne govore srpski", i optužila ga da je "ukrao tuđu intelektualnu svojinu, kao i ministar finansija Siniša Mali".

"Očigledno je da ministar prosvete Mladen Šarčević i u ovoj stvari smatra da je partijska knjižica njegovih stranačkih 'pajtosa' zaštita od primene svih zakona i da nema nameru da istraži ni slučaj Nebojše Stefanovića, baš kao što, suprotno zakonu, odbija da vrati devet žena otpuštenih iz Visoke medicinske škole u Ćupriji da bi se zaposlili Martinović, Orlić i drugi funkiconeri Srpske napredne stranke, i baš kao što je ignorisao ceo cirkus oko neuspešne prodaje Megatrenda", ocenila je Aleksandra Jerkov.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side