15.12.2017 Beograd

Jeremić: Odluka o kandidatu na stranačkim organima

Jeremić: Odluka o kandidatu na stranačkim organima Foto: Medija centar
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će stranački organi odlučiti da li će kandidat za gradonačelnika Beograda biti iz Narodne stranke ili će podržati nekog drugog.

"Nismo odlučili koga ćemo podržati, voleli bismo da zajednička lista opozicije bude što šira i da bude zajednički kandidat. Odluka će biti doneta u demokratskoj proceduri i u skladu sa Statutom Narodne stranke", rekao je Jeremić Televiziji Naša.

Upitan o mogućoj podršci Narodne stranke Draganu Đilasu, Jeremić je podsetio da ga je Đilas izbacio iz Demokratske stranke, ali da ličnim sujetama nema mesta i dodao da je "više nego jasno" da je moguća pobeda u Beogradu.

"Ako dođe do jedinstvenog nastupa, vlast ostaje u manjini i to je smrtna presuda za režim, jer ne može da podnese bilo kakav poraz. Ukoliko izgube jedne izbore, cela Srbija biće slobodna za manje od godinu dana. Zato bi trebalo ići racionalno i zajednički, a sujete ostaviti po strani", rekao je Jeremić.

On je ocenio da je na vlasti "frankenštajnovski hibrid" najgoreg iz DOS-a i najgoreg iz radikala koji trese Srbiju i ne da joj da diše, a sve što vlast radi je u interesu samo uske klike oko predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Narodna stranka smatra da je osnovna stvar obračun sa tragičnom korupcijom i zato u programu predviđamo donošenje zakona o poreklu imovine, lustraciji i specijalnom tužiocu za visoku korupciju", rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da Narodna stranka ima potpuno drugačiji pogled na ekonomiju od vlasti, koja strogo prati program Međunarodnog monetarnog fonda i dodao da "narodnjaci" smatraju da srpska ekonomija mora da bude zasnovana na podršci novim tehnologijama, preduzetništvu i poljoprivredi.

Predsednik Narodne stranke je kao netačne odbacio navode tabloida da živi u stanu vrednom milion evra, rekavši da je stan "mnogostruko manje vrednosti" kupio na kredit u švajcarskim francima koji još "krvavo otplaćuje".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side