Jarinje, Kfor i video trake
14.12.2011 Beograd

Jarinje, Kfor i video trake

Jarinje, Kfor i video trake
Ministarstvo odbrane Srbije objavilo je dokument kojim potvrđuje da ne poseduje Kforov snimak pucnjave na Jarinju.

 

U saopštenju, Ministarstvo odbrane navodi da se odlučilo za objavljivanje dokumenta jer su su i nakon izjave ministra odbrane Dragan Šutanovca izražavane sumnje u to da ministarstvo nema saznanja o snimcima.

"Nadamo se da će ovaj dokument biti dovoljan dokaz da nije potrebno dovoditi u sumnju nameru da se rasvetle incidenti na prelazima Jarinje i Jagnjenica", navodi se u saopštenju i dodaje da je organizaciona jedinica Kfora, koja je dostavila dokument, jedina nadležna za saradnju međunarodnih snaga i Vojske Srbije na osnovu Kumanovskog sporazuma.

 

U dokumentu Kfora, čija je kopija dostavljena uz saopštenje Ministarstva odbrane, navodi se da Združena komisija Glavnog štaba za sprovođenje vojno-tehničkog sporazuma, "nema pristup" snimcima incidenata na severnom Kosovu i da, zbog toga, nije ni bila u situaciji da te snimke prosledi srpskim vlastima.

Na dokumentu piše da je upućen kao odgovor pukovniku Popoviću, šefu komisije Vojske Srbije za sprovođenje Kumanovskog vojno-tehničkog sporazuma. Odgovor je poslao potpukovnik Simo Venela, a potpisala pukovnik Damjana Jurkovič iz slovenačkog kontigenta Kfora, koja je šef zajedničke komisije u glavnom štabu Kfora za sprovođenje Kumanovskog sporazuma iz 1999. godine.

autor: AA izvor: RTS/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side