Janković: Srbe niko u regionu i svetu ne mrzi
19.03.2017 Sombor

Janković: Srbe niko u regionu i svetu ne mrzi

Janković: Srbe niko u regionu i svetu ne mrzi Foto: Beta/Miloš Miškov
Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković izjavio je danas u Somboru da Srbi nisu omražen narod u regionu i svetu "kako pojedini nastoje to da prikažu" potencirajući konflikte kojih nema, saopštio je njegov izborni štab.


Janković je obraćajući se okupljenima na gradskom trgu rekao da Srbe niko ne mrzi i da sve konflikte prave oni koji građane Srbije drže kao taoce svoje nesposobne politike.

"Putujem po zemljama u regionu godinama i znam da nas niko ne mrzi! Jedini koji pričaju tako jesu isti oni, ili njihovi biološki ili politički sinovi, koji su nas 90-ih uveli u nešto najgore što nam se desilo. Oni manipulišu tim konfliktima, zastrašuju i nas i svet njima i suštinski nam kažu – 'Ako nas ne pustite ovde da radimo ono što mi hoćemo, zapalićemo Balkan ponovo'. E pa neće", rekao je Janković.

Janković je rekao da Srbija i dalje ostaje zemlja u kojoj lekari biraju između besparice, mita i odlaska iz zemlje, uprkos stalnim obećanjima aktuelne vlasti.

"Uče nas da će sutra biti bolje, a nikada da kažu danas", rekao je Janković i dodao da srednji sloj prestaje da postoji.

Dodao je da je evropski statistički zavod zvanično saopštio da je Srbija zemlja sa najvećim jazom između bogatih i siromašnih u Evropi.

"Razgovarao sam danas sa građanima na somborskoj pijaci i kaže mi jedan gospodin: 'Mi smo najgori narod, od nas nema ništa!' Suprotno! Ništa nama ne fali – niti smo lenji, niti nesposobni, niti neobrazovani! Imamo ljude koji leče svoje komplekse nad nama", rekao je Janković.

Na gradskom trgu građanima i građankama Sombora obratili su se i aktvistiknja za ljudska prava Aida Ćorović i novinar Rade Veljanovski.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side