11.10.2018 Beograd

Izbori za BNV: Spor oko sastava izbornih komisija

Izbori za BNV: Spor oko sastava izbornih komisija Foto: print screen
Izborna lista "Vakat je" optužila je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave za mešanje u izborni proces za izbor Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) i favorizovanje rivalske liste "Za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo" Muamera Zukorlića.

"Zamenjeni su neki članovi iz redova uposlenika u javnim upravama koje su imenovali načelnici u Tutinu, Sjenici i Novom Pazaru, a na njihova mesta imenovani visoki funkcioneri Zukorlićeve partije", navodi se u saopštenju liste "Vakat je".

Nosilac te izborne liste Sait Kačapor u saopštenju je najavio i krivičnu prijavu zbog promena sastava radnih tela pri izbornim komisijama.

Muamer Zukorlić je u izjavi za Sto plus radio potvrdio te promene.

On je pojasnio da je njegova izborna lista prethodno tražila da svi učesnici predstojećih izbora za nacionalni savet budu ravnopravno zastupljeni u radnim telima izbornih komisija, "pošto su ;članovi radnih tela komisija, koji su i uposlenici u lokalnoj samoupravi, direktno zavisni od nadređenih" i nisu nepristrasni.

"Tražili smo i postigli ravnopravan tretman, odnosno da svaka od tri izborne liste koje su najavile učešće u izborima bude zastupljena sa po trećinom članova", rekao je Zukorlić.

Izbori za nacionalne savete manjina zakazani su za 4. novembar, aRIK je do sada proglasio tri liste koje će učestvovati u izborima za Bošnjačko nacionalno veće.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side