Iz Ljubjane krenuo drugi konvoj sa oko 200 državljana Srbije
26.03.2020 Ljubljana

Iz Ljubjane krenuo drugi konvoj sa oko 200 državljana Srbije

Iz Ljubjane krenuo drugi konvoj sa oko 200 državljana Srbije Foto: Beta/Daniel Novakovic/STA
Drugi konvoj sa oko 200 državljana Srbije koji su ostali "zaglavljeni" u Sloveniji nakon pooštravanja mera u borbi protiv korona virusa krenuo je jutros oko 8.00 časova iz Ljubljane, javila je slovenačka agencija STA.


Kako je za STA rečeno u ambasadi Srbije u Ljubljani, organizovanih konvoja za povratak u Srbiju danas više neće biti jer u Sportskoj dvorani Ježica u Ljubljani, gđe je proteklih dana bio privremeni smeštaj građana Srbije koji nisu mogli da se vrate u zemlju nema više nikog.

Prvi konvoj od oko 200 državljana Srbije otišao je juče u Srbiju, preko Hrvatske, u organizovanom konvoju s policijskom pratnjom.

Prema podacima slovenačkih vlasti, u Sloveniji je zbog zatvaranja granica u sklopu pooštravanja mera u borbi protiv korona virusa ostalo oko 400 državljana Srbije, na povratku u domovinu iz skandinavskih država, zemalja Beneluksa, Nemačke, Češke, Slovačke i Austrije.

Portparol slovenačke vlade i kriznog štaba Jelko Kacin rekao je juče da se to dogodilo jer je Srbija u nastojanju da spreči širenje korona virusa iz inostranstva zatvorila granicu i za svoje državljane koji žive i rade u inostranstvu i pripadnike dijaspore.

Kacin je rekao da je povratak srpskih državljana omogućen nakon što su vlade dve zemlje postigle dogovor o tome.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja