19.09.2018 Čačak

Iz gradskog budžeta Čačka 12 miliona dinara za sufinansiranje medija

Iz gradskog budžeta Čačka 12 miliona dinara za sufinansiranje medija Foto: Pixabay.com
Grad Čačak finansiraće sa 12 miliona dinara 33 medijska projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja na teritoriji grada, pri čemu su najviše novca dobile lokalne televizije Galaksija 32 - oko 2,8 miliona dinara, Telemark oko 1,7 miliona i Lav plus kojoj je pripalo oko 1,4 miliona dinara.

Odlukom Gradskog veća, sredstva su dobila i oba lokalna nedeljnika, većina gradskih portala i nekoliko radio stanica, a novac iz budžeta Čačka izdvojen je i za projekte beogradskog dnevnog lista "Kurir" i portala Espreso, radija "Javor" iz Ivanjice i niškog portala "Novosti dana".

Među lokalnim medijima koji su dobili najmanje novca su portal "Ozon press"- 250.000 dinara i nedeljnik "Čačanske novine"- 100.000 dinara.

Sindikat novinara Srbije (SINOS) iz Beograda dobio je 100.000 dinara , dok je "Udruženje medija i medijskih radnika", čije je sedište u Čačku, dobilo 400.000 dinara.

Od 49 projekata prijavljenih na konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja na teritoriji Čačka, komisija za ocenu projekata odobrila je 33, odbijeno je 12 a četiri projekta nisu prijavljena na vreme.

Predsednica Komisije za ocenu projekata Marina Mirković nije želela da daje izjave posle sednice Gradskog veća zbog čega su prisutni novinari burno reagovali dok je gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao da će lokalna samouprava u narednoj godini izdvojiti više sredstava za medije.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side