Ivić: Megatrend je Černobil za obrazovanje, Šarčević da ne bude partijski poslušnik
09.12.2019 Beograd

Ivić: Megatrend je Černobil za obrazovanje, Šarčević da ne bude partijski poslušnik

Ivić: Megatrend je Černobil za obrazovanje, Šarčević da ne bude partijski poslušnik Foto: PrtScn
Potpredsednica Narodne stranke i poslanik Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da ne veruje da će ;zakoni, koji su na dnevnom redu skupštinskog zasedanja, bilo šta promeniti u izbornim uslovima, navodeći da vlast pokušava da strancima pokaže da je "sve u redu i da je spremna na promene".

Ona je na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije podsetila i da je na čelu vladine radne grupe za fer izbore ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koga "tresu sve moguće afere, od oružja do diplome na Megatrendu".

Govoreći o Megatrendu, ona je navela da je taj slučaj "Černobil za obrazovanje i da ga traba dekontaminirati" i pozvala ministra prosvete Mladena Šarčevića da ne bude "partijski poslušnik" već da hitno reaguje.

"Već smo podneli krivičnu prijavu kao prvi korak a sada smatramo da je drugi korak oduzimanje akreditacije i dozvole za rad Megatrendu", rekla je Ivić.

Ona je navela da bi trebalo privremeno oduzeti imovinu Megatrenda, u skladu sa zakonom, jer "prevara i dalje traje"

Prema njenim rečima, Šarčević treba da odgovori da li je škola u Londoru, za koju se navodi da je u njoj učio Stefanović, fiktivna jer je onda takva i njegova diploma.

"Tražimo da nam Šarčević kaže koliko je ministara i državnih sekretara zaposleno sa diplomom Megatrenda", rekla je Ivić, dodajući da ne tvrdi da na tom Univerzitetu nisu predavali čestiti profesori i završavali ga isti takvi studenti.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side