Italijanski ambasador zahvalio Srbiji na pomoći i podržao njen evropski put
02.06.2020 Beograd

Italijanski ambasador zahvalio Srbiji na pomoći i podržao njen evropski put

Italijanski ambasador zahvalio Srbiji na pomoći i podržao njen evropski put Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Italijanski ambasador u Beogradu Karlo lo Kašo zahvalio se danas Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na velikodušnoj donaciji medicinske opreme Italiji i istakao da je u krizi epohalnih razmera u interesu svih da se obezbede garancije za budućnost čitave Evrope i zato Italija veruje u integraciju Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, podržavajući snažno evropski put Srbije.

"Ni u najtežim trenucima vanredne situacije nismo zaboravili Evropsku uniju, naš konstantni oslonac. Iz tog razloga smo se nadali finansijkoj podršci koja odgovara izazovu sa kojim se suočavamo i kome su izložene sve evropske zemlje", naveo je lo Kašo u porucu povodom Dana Republike Italije koja je objavljena na sajtu ambasade.

On je rekao da Italija ove godine obeležava praznik u Beogradu bez ikakve javne proslave, iz poštovanja prema žrtvama epidemije korona virusa u Italiji i Srbiji učestvujući u bolu njihovih najbližih.

"Ovo je bilo, i još uvek je, veoma teško iskušenje za našu zemlju, iskušenje sa kojim su Italijani umeli da se suoče sa osećanjem odgovornosti, snagom duha i izuzetnom solidarnošću. Hvala svima onima koji su proteklih meseci radili u teškim uslovima kako bi spasili ljudske živote, rizikujući sopstveni. Uveren sam da se upravo u tako teškim okolnostima rodila jedna bolja Italija, Italija koja se ne predaje i koja se bori u ime visokih ideala", navedeno je poruci.

Istaknuto je da u Italiji posle velikih patnji sada postoji želja da se krene napred i počne iznova.

"Dobro znamo da neće biti lako, ali svi moramo doprineti ekonomskom oporavku i ponovnom oživljavanju imidža Italije, koji je oduvek u svetu sinonim za umetnost, lepotu i kulturu kao i za preduzetničku dinamičnost i industrijsku ingenioznost".

Italijanski ambasador je pozdravio svoje sunarodnike koji žive i rade u Srbiji i pozvao da zajedno rade i podrže mnogobrojna italijanska preduzeća koja posluju na ovom prostoru kako bi ponovo krenuli napred "sa novim poletom, stvarajući nove šanse za saradnju između Italije i Srbije i promovišući još energičnije brend "Made in Italy" na srpskom tržištu.

"Ovde u Srbiji su nam mnogo puta pokazali solidarnost i koristim priliku da zahvalim svima onima, a bilo ih je zaista mnogo, koji su iskazali svoju naklonost prema Italiji i prema italijanskom narodu", naveo je lo Kašo.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side