15.05.2017 Beograd

Istraživanje: Građani Srbije najviše poverenja imaju u vojsku, crkvu, policiju

Istraživanje: Građani Srbije najviše poverenja imaju u vojsku, crkvu, policiju Foto: Beta, MO / Darimir Banda
Građani Srbije najviše poverenja imaju u Vojsku Srbije, a zatim u Srpska pravoslavnu crkvu, policiju, katastar i Narodnu banku, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Istraživanja Agencije "Dip dajv" (Deep dive) je obavljeno na uzorku od 1.500 građana.

Kako se navodi, 57 odsto građana ima poverenja u Vojsku Srbije, što je porast u odnosu na 2011. godinu kada je taj procenat iznosio 37 odsto.

"To je rezultat kojim se Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije sa pravom ponose, ali nas i obavezuje da nastavimo sa odgovornim izvršavanjem brojnih zadataka", dodaje se u saopštenju.

U istraživanju je učestvovao 60 odsto gradskog i 40 odsto seoskog stanovništva iz šest regiona – Vojvodina (27 odsto), Beograd (22), Zapadna Srbija (13), Istočna Srbija (devet) i Južna Srbija (13 odsto), a obuhvatalo je i osobe sa invaliditetom i pripadnike romske i mađarske nacionalne manjine.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 16.05.2017, 10:25h Tačno tako, a već nikako drukčije...

    "Istraživanje: Građani Srbije najviše poverenja imaju u vojsku, crkvu, policiju..." ... - Otkako je u XIX veku postala Država Srbija tako je bilo i biće: odatle i dolazi ona narodna izreka da je za svakog dobrog građanina Srbije svaki, i najsitniji državni činovničić - "BOG I BATINA"!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side