Inicijativa poziva građane da podrže zdravstvene radnike aplauzom u 20 časova
19.03.2020 Beograd

Inicijativa poziva građane da podrže zdravstvene radnike aplauzom u 20 časova

Inicijativa poziva građane da podrže zdravstvene radnike aplauzom u 20 časova Foto: Beta/Branislav Božić
Inicijativa "Ne davimo Beograd" pozvala je građane da se oglase i večeras u 20 časova i tako pruže podršku medicinskom i bolničkom osoblju Srbije koje se nalazi "na prvoj liniji odbrane" od korona virusa.

"Inicijativa iskazuje veliko poštovanje i podršku medicinskim radnicima, ali i svima onima koji su usled pasivnosti i neodlučnosti državnih organa ostali bez neophodne zaštite i brige u toku pandemije COVID 19. Brojni javni službenici, poštanski radnici, policajci, vatrogasci, vozači javnog prevoza, trgovci, prodavci i prodavačice, svi radnici koji nisu dobili mogućnost rada od kuće nepotrebno su izloženi rizicima zaraze. Zato ćemo naredne 'Aplauze u 8', posvetiti i njima", navodi se.

Inicijativa je navela da se Srbija pokazala kao nepripremljena za suzbijanje širenja virusa, ali da građani treba da pokažu solidarnost.

"Nema maski, nema dezinfekcijskih sredstava, nema rukavica, sem dramatičnih konferencija za medije, nema jasnog i odlučnog odgovora na pandemiju. Ali ono čega ima jeste solidarnost i briga građana. Virus će proći, ali ono što želimo da zauvek ostane u našem društvu, raste i razvija se, jeste solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane", dodaje se.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side