Ne davimo Beograd traži razrešenje Šarčevića
14.03.2020 Beograd

Ne davimo Beograd traži razrešenje Šarčevića

Ne davimo Beograd traži razrešenje Šarčevića
Inicijativa Ne davimo Beograd zatražila je danas razrešenje ministra prosvete Mladena Šarčevića zbog, kako se u saopštenju navodi, "neodgovornog ponašanja i licemernog odnosa ministra tokom epidemije korona virusa".


U saopštenju Inicijative navodi se da se Šarčević u trenutnoj zdravstvenoj situaciji istovremeno zalaže za održavanje nastave u osnovnim i srednjim školama, a da kao suvlasnik i jedan od osnivača OŠ "Ruđer Bošković" "odobrava da se u toj školi nastava praktično suspenduje", odnosno da se izvodi putem interneta.

"Poslednjim potezom Šarčević je pokazao da mu je isključvo stalo do sopstvenog privatnog interesa i profita, a ne do javnog interesa i bezbednosti učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji... Uhvaćen u evidentnom licemerju, ministar nastavlja sa bahatim ponašanjem i pokušava da skrene pažnju javnosti da navodno ta situacija nije u suprotnosti sa preporukama Vlade Srbije - jer evidentno istih nije ni bilo", navodi se u saopštenju.

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenjuje i da je u ovom trenutku roditeljima "najpotrebnije da znaju da postoji stručno osoblje u obrazovanju, dečjoj zaštiti i zdravstvu na čije preporuke i znanje se mogu osloniti".

"Ponašanje ministra je evidentno suprotno potrebama roditelja, jer se on brine pre svega o sopstvenom privatnom interesu i profitu, u trenutku kada bi trebalo misliti isključivo o javnom interesu građana Srbije", navodi se u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side