Inicijativa Ne davimo Beograd ide u Kruševac zbog podrške Mariju Lukić u nastavku suđenja
29.01.2020 Novi Sad

Inicijativa Ne davimo Beograd ide u Kruševac zbog podrške Mariju Lukić u nastavku suđenja

Inicijativa Ne davimo Beograd ide u Kruševac zbog podrške Mariju Lukić u nastavku suđenja
Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da solidarno ide u Kruševac da još jednom pruži podršku Mariji Lukić i drugim ženama iz Brusa koje su žrtve višestrukog seksualnog uznemiravanja Milutina Jeličića Jutke.

U saopštenju se podseća da je prošlo skoro dve godine i već osam sudskih pretresa u kojima nema pomaka za ostvarivanje pravde za Mariju Lukić i druge žene u slučaju krivične prijave za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje uz zloupotrebu službenog položaja.

"Činjenica i da se Jeličić tereti i za neprijavljivanje stečene imovine samo ukazuje na njegovu bahatost i zloupotrebu moći, ali i podrška koju dobija od lažnih svedoka, orkestriranih podržavalaca, a od skoro i od osuđivanog ratnog zločinca. Nasuprot njemu i njima, hrabrost i istrajnost Marije Lukić je simbol univerzalne pravde sa sve žene u Srbiji koje se svakoga dana suočavaju sa nasiljem u kući, na poslu, na fakultetu i na ulici", navodi se u saopštenju.

Inicijativa Ne davimo Beograd navodi da "ne pristaje na sistem u kome se sve poluge moći koriste kako bi se zaštitili bahati moćnici, i da će nastaviti da zahtevaju pravdu za Mariju, Danijelu, Snežanu i sve ostale žrtve koje nisu imale dovoljno hrabrosti i mogućnosti da o svojim iskustvima progovore".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side