17.04.2018 Beograd

Inicijativa mladih za ljudska prava osudila napad na Jerkov, zahteva oduzimanje mandata Šešelju

Inicijativa mladih za ljudska prava osudila napad na Jerkov, zahteva oduzimanje mandata Šešelju
Inicijativa mladih za ljudska prava najoštrije je osudila napade poslanika Srpske radikalne stranke na poslanicu Demokratske stranke (DS) Aleksandru Jerkov koji se desio danas u Narodnoj skupštini Srbije.

Inicijativa je pozvala nadležne da nasilničko ponašanje sankcioniše, a Skupštinu da preko svojih organa pokrene postupak oduzimanja mandata "pravosnažno osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju".

"Današnji napad je još jedna potvrda da zločinačka politika ne prepoznaje argumente i činjenice već pretnje i nasilje kao jedina politička sredstva", saopštila je Inicijativa.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da radikali neće da tuku poslanicu Demokratske stranke (DS) Aleksandru Jerkov ali da će do kraja života da je nazivaju pogrdno.

Šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić izjavio je ranije danas da su poslanici radikala u skupštinskoj sali na najbrutalniji način i uz fizičke pretnje vređali Aleksandru Jerkov, pošto je pitala da li će Administrativni odbor i Skupština oduzeti mandat lideru radikala Vojislavu Šešelju, jer je osuđen pred Haškim tribunalom za ratni zločin.

 

LDP osudio pretnje nasiljem Šešelja upućene Aleksandri Jerkov

Liberalno-demokratska partija (LDP) najoštrije je osudila pretnje nasiljem koje su poslanici Srpske radikalne stranke i njihov predsednik Vojislav Šešelj danas uputili poslanici Demokratske stranke (DS) Aleksandri Jerkov.

"Sramno ponašanje u Skupštini, pretnje, nazivanje pogrdnim imenima Aleksandre Jerkov je nešto što je nedopustivo i pozivamo vlast da odmah reaguje i omogući gospođi Jerkov nesmetani rad i obavljanje svojih poslova u Skupštini Srbije", naveo je LDP.

Dodaju da Vojislav Šešelj i njegovi poslanici nastavljaju sa svojim "dobro poznatim ponašanjem u kojem se za žrtve biraju nemoćni, žene i oni koji se na pristojan način bore protiv njihove pogubne politike".

"Vojislav Šešelj jeste osuđeni ratni zločinac i njegovo sramno učestvovanje u politici devedesetih se ne može ni izbrisati ni zaboraviti", navedeno je u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side