11.10.2017 Beograd

Igor Jurić: Doživotna kazna za ubice dece

Igor Jurić: Doživotna kazna za ubice dece Foto: Beta
Predsednik fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić pozvao je danas u Nišu građane Srbije da potpišu peticiju za uvođenje doživotne kazna zatvora za ubice dece, bez mogućnosti pomilovanja.

"Nisam siguran da će takva kazna smanjiti broj ubica, ali je to odlična prevencija i zaštita da oni ne ponove takve strašne zločine", rekao je Jurić na konferenciji na novinare.

Jurić je rekao da Fondaciji, uz pomoć "Blica" sigurno neće biti teško da sakupi zakonski minimum od 30.000 potpisa, ali da to nije primarni cilj.

"Želimo da naša javnost shvati kolika je opasnost i od ubice koji izađe u 65. godini. Siguran sam da će opet počiniti ubistvo", rekao je Jurić.

Prema njegovim rečima, u našim zatvorima sa 120 zatvorenika radi jedan psiholog, tako da se teško može očekivati da se ubice poprave u zatvoru.

Fondacija "Tijana Jurić" sa niškim udruženjem "Porodična filharmonija" organizuje radionice za zaštitu dece na internetu u šest niških osnovnih škola, kao u jednu radionicu za roditelje koja će biti organizovana na Pravnom fakultetu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Festival Srpske Trpeze
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side