Hoti: Vlada Kosova ima snažan segment podrške nevećinskim zajednicama
01.10.2020 Priština

Hoti: Vlada Kosova ima snažan segment podrške nevećinskim zajednicama

Hoti: Vlada Kosova ima snažan segment podrške nevećinskim zajednicama Foto: PrtScn
Premijer Kosova Avdulah Hoti je danas tokom posete naselju Rečane, u opštini Prizren, rekao kako Vlada na čijem je čelu ima snažan segment podrške nevećinskim zajednicama.

Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, Hoti je prvo posetio nižu srednju školu "Meto Bajraktari", u kojoj nastavu pohađaju učenici sa ovog područja.

"Po prvi put ćemo u Ministarstvu prosvete uspostaviti odeljenje koje će se baviti samo obrazovanjem na jeziku zajednica", rekao je Hoti i podvukao da je posebno važno snabdevati knjigama učenike iz ove zajednice, kako bi se poboljšali uslovi života svih građana i zajednica uopšte.

Obilazeći neke infrastrukturne projekte koje finansira Vlada Kosova, premijer Hoti je obećao da će Vlada biti uz građana ovog područja u poboljšanju njihovog života, posebno bošnjačke zajednice i zahvalio se toj zajednici na njenom doprinosu u izgradnji države na Kosovu.

Hoti je rekao da je Vlada izdvojila još dva miliona evra kao deo privrednog oporavka samo za nevećinske zajednice i to za pomoć preduzećima koja zapošljavaju radnike iz nevećinskih zajednica i za pomoć porodicama iz tih zajednica koje su u težim ekonomsko -socijalnim uslovima.

"Celokupan program Vlade Kosova ima snažan segment podrške nevećinskim zajednicama", rekao je Avdulah Hoti.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side