Holandski ministar Blok: Sloboda medija treba da bude jasan preduslov za ulazak u EU
04.11.2019 Beograd

Holandski ministar Blok: Sloboda medija treba da bude jasan preduslov za ulazak u EU

Holandski ministar Blok: Sloboda medija treba da bude jasan preduslov za ulazak u EU Foto: Beta / Ognjen Stevanovic
Holandski ministar spoljnih poslova Stef Blok rekao je danas u Beogradu da konkretna akcija Evropske unije koja može uticati na slobodu medija jeste da to bude jasan preduslov za ulazak u EU.

"Sloboda medija je za Holandiju veoma važna i ubeđen sam da je ovo bitno za bilo koju državu. Mediji u Holandiji mogu da budu kritički nastrojeni prema meni ili prema mojoj vladi, ali ja mislim da to obogaćuje našu kulturu jer postoji mogućnost da ljudi rade bolje i mogu da otkriju korupciju ili da nam ukažu na neke probleme", rekao je Blok i dodao da je to logičan preduslov za svaku zemlju koja želi da bude član EU.

Ministar je nakon sastanka sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem rekao da u Holandiji mediji ne pripadaju jednoj ili dvema medijskim kućama i trude se da održe raznoliku medijsku sliku.

"Na primer, mi imamo državnu korporaciju za medije, ali ona mora da obezbedi mesto na televiziji za sve političke partije", rekao je on i dodao da ne želi da neko kopira taj primer, ali da bi svako trebalo da ima slične mere ukoliko želi da bude član EU.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side