17.07.2017 Priština

Hodžaj: Još se ne zna datum održavanja konstitutivne sednice Skupštine Kosova

Hodžaj: Još se ne zna datum održavanja konstitutivne sednice Skupštine Kosova Foto: prtscr ytb
Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj izjavio je danas da još nije poznat datum održavanja konstitutivne sednice novog saziva kosovskog parlamenta.

Hodžaj je posle sednice Predsedništva DPK-a na kojoj se razgovaralo o formiranju institucija Kosova posle parlamentarnih izbora od 11. juna, rekao da će odluku o održavanju konstitutivne sednice doneti predsednik Kosova Hašim Tači, odlazeći predsednik Skupštine Kadri Veselji i kandidat za premijera ispred koalicije okupljene oko DPK Ramuš Haradinaj.

"Kao koalicija, imamo glasove za izbor predsednika parlamenta i premijera, ali ne znam da li će sednica biti održana ove ili sledeće nedelje, jer pravo da odrede datum pripada Veseljiju, Haradinaju i Tačiju koji su u stalnom kontaktu", rekao je Hodžaj.

On nije mogao da potvrdi da će dosadašnji predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji biti kandidat za tu funkciju i u novom sazivu parlamenta.

"Nećemo ići na sednicu parlamenta ako nemamo potrebnu većinu. Tokom naredne nedelje radićemo na vladajućoj platformi", kazao je Hodžaj.

Skupština Kosova treba da se konstituiše najkasnije 30 dana od potvrđivanja rezultata parlamentarnih izbora, odnosno do 7. avgusta.

Konstitutivnu sednicu saziva predsednik Kosova, dok organizacione pripreme vode predsednik i predsedništvo parlamenta u prošlom sazivu.

Prema poslovniku, sednicom predsedava najstariji poslanik novog saziva glumac Adem Mikulovci kojem pomaže najmlađa poslanica, Teuta Rugova.

Predsednik Skupštine Kosova je izabran ako za njega glasa 61 poslanik.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side