Haradinaj u otvorenom pismu traži od Kurtija da ne ukida takse do priznanja od Srbije
06.02.2020 Priština

Haradinaj u otvorenom pismu traži od Kurtija da ne ukida takse do priznanja od Srbije

Haradinaj u otvorenom pismu traži od Kurtija da ne ukida takse do priznanja od Srbije Foto: PrtScn
Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj uputio je otvoreno pismo premijeru Aljbinu Kurtiju u kojem zahteva da ne ukine takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine do priznanja nezavisnosti Kosova.

Povod za to pismo su izjave Kurtija da će taksu zameniti punim političkim, ekonomskim i trgovinskim reciprocitetom."Aljbine, ne dozvoli da Srbija dobije tržište od preko 400 miliona evra, država koja te je tukla i mučila. Država koja u Rusiji kupuje oružje novcem Kosova.

Nemoj kamuflirati ovu suverenu odluku nejasnim izrazima kao što je 'reciprocitet'. Nemoj ukinuti taksu, Aljbine. Nemoj se povući zbog nekoliko privremenih poena koje možeš da dobiješ od međunarodne zajednice", navodi se u pismu Haradinaja.

On traži da Kurti još jednom razmotri odluku.

"Mi možemo da nastavimo da se ne slažemo. Za ta neslaganja suveren (narod) je doneo odluku 6. oktobra, ali je ovo veća tema od jednog broja glasova... U suprostavljanju Srbiji treba da budemo zajedno do međusobnog priznanja a ne da budeš za 'reciprocitet' bez priznanja", napisao je Haradinaj.

Kurti je i u ekspozeu u Skupštini Kosova i juče posle sastanka sa šeficom kancelarije EU na Kosovu Natalijom Apostolovom izjavio da će taksu zameniti punim političkim, ekonomskim i trgovinskim reciprocitetom sa Srbijom.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side