20.07.2018 | 10:50h ► 15:29h Priština

Haradinaj: Mogućnost razgovora o podeli je jedna stvar, opcija podele je drugo

Haradinaj: Mogućnost razgovora o podeli je jedna stvar, opcija podele je drugo Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da je izjava ambasadora SAD Grega Delavija pogrešno interpretirana i dodao da je mogućnost razgovora o podeli Kosova jedna stvar, dok je opcija podele nešto drugo.

"Znam američki stav. Prvo, pozicija SAD je da ne nameću rešenja, već traže da se strane saglase. Mogućnost govora o jednoj temi je nešto drugo u odnosu na opciju podele. Prema tome niko nikome ne može da zabrani da u Briselu govori (o podeli). Ambasador je rekao da se može govoriti, ali nije rekao da je to tema razgovora", kazao je Haradinaj.

Haradinaj je dodao da bi podela Kosova značila rat i da rat niko na Balkanu ne želi.

"Amerikanci nemaju crvene linije, ali su priznali nezavisnost Kosova sa ovom teritorijom. Suvereni smo. Molim vas nemojte da pogrešno interpretirate izjave", rekao je premijer i dodao da garantuje da je ambasador pogrešno interpretiran.

U izjavi je navedeno da premijer želi da pojasni javnosti da su drugačije interpretacije izjave tendenciozne i da imaju za cilj da stvore konfuziju o stavovima premijera Kosova o temama za koje su javnosti poznati stavovi.

Delavi učestvujući u emisiji Rubikon prištinske televizije KTV nije pomenuo crvene linije američke strane o podeli Kosova koje je izrekao u decembru prošle godine.

On je takođe negirao da je rekao da SAD ne odbacuju mogućnost da se u Briselu govori o terirorijama i da je na Beogradu i Prištini da odluče o eventualnoj podeli.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 20.07.2018, 13:16h RECIPROCITET

    Haradinaja još nisu obavestili da je Tramp promenio priču oko Kosova i Krima !

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side