22.05.2018 Priština

Haradinaj: Neophodno je da Vatikan prizna Kosovo

Haradinaj: Neophodno je da Vatikan prizna Kosovo Foto: prtscr ytb
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocenio je danas tokom zvanične posete Vatikanu da je za Kosovo neophodno da Sveta Stolica prizna kosovsku nezavisnost.

"Kosovo je posvećeno unapređenju odnosa sa Vatikanom i priznavanje državnosti Kosova je neophodan korak", rekao Haradinaj tokom susreta sa sekretarom države Vatikan, kardinalom Pietro Parolinijem.

Haradinaj i Parolini su razgovarali o dostignućima Kosova, sa političkog i demokratskog aspekta, položaju Kosova u odnosu na zemlje regiona.

Premijer Kosova je rekao da su verske slobode i evro-atlantska orijentacija Kosova nepovratne vrednosti koje treba da se promovišu u odnosima dve zemlje.

"Država Kosovo je važan faktor mira i stabilnosti i promovisanja dobrosusedskih odnosa", rekao je Haradinaj, izražavajući zahvalnost naroda Kosova i Vlade zbog stalne podrške Svete Stolice na Kosovu.

"Kosovo je zainteresovano da na Balkanu istovremeno unapredi proces trajnog mira i pomirenja, kao i da ima strateške odnose sa Vatikanom", kazao je Haradinaj.

Parolini je pozvao narod na Kosovu na mir, pomirenje i prosperitet sa susednim zemljama na njenom putu evroatlantskih integracija.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side