Haradinaj: Ne želimo Tačija za partnera
20.10.2014 Priština

Haradinaj: Ne želimo Tačija za partnera

Haradinaj: Ne želimo Tačija za partnera Foto: Beta
Kandidat za premijera koalicionog bloka VLAN Ramauš Haradinaj rekao je danas da nema te sile koja će ih naterati u koaliciju sa DPK Hašima Tačija koga ne žele za partnera.

"Nema te sile na kugli zemaljskoj koja može da nas natera da uđemo u koaliciji sa DPK Tačija. Mi nismo rekli da se nećemo sastati sa Tačijem kao sa čovekom, ali mi njega ne želimo kao partnera" rekao je Haradinaj a prenosi prištinski Ekspres.

Prema njegovim rečima, ne moze da se pravi "koalicija sa partijom koja uništava našu državu. Vreme je da DPK odustane i skloni se s puta".

"Neko treba da prevede Tačiju da mu je uskraćen susret sa američkim senatorom Kristoferom Marfijem i činjenica da se sastao samo sa presednicom jeste znak da on treba da se skloni kako bi se formirale institucije", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da koalicioni blok VLAN nije pod međunarodnim pritiskom da sarađuje sa Tačijem i DPK, prenosi "indeksonline".

"Niko ko ima pameti od glavnih centra moći ne tera nas da uđemo u koaliciju sa onima koji su doveli Kosovo u stanje kako je objašnjeno u Izvestaju o progresu", rekao je Haradinaj i podvukao da "ovde ne dolaze međunarodni zvaničnici da nam kazu vladajte zajedno sa Tačijem, jer su taj izveštaj pisali sami međunarodni zvaničnici".

autor: VS izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side