19.10.2018 Priština

Haradinaj: Kosovo deo globalne koalicije u borbi protiv terorizma

Haradinaj: Kosovo deo globalne koalicije u borbi protiv terorizma Foto: Beta, Armenija Zajmi Besevic
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da je Kosovo deo globalne koalicije u borbi protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma, koju predvode SAD, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Haradinaj se danas sastao sa koordinatorom za borbu protiv terorizma u Stejt departmentu, ambasadorom Nejtanom Salesom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim političkim pitanjima na Kosovu i jačanju saradnje Kosova i SAD-a.

U saopštenju se navodi da je Haradinaj obavestio Salesa o napretku i zalaganju Kosova za jačanje vladavine reda i zakona i konsolidaciji bezbednosnih institucija, kao i da je kazao da je Kosovo deo globalne koalicije u borbi protiv terorizma.

"Zalažemo se za stratešku saradnju sa SAD u svim oblastima od zajedničkog interesa. Svesni smo i zahvalni na kontinuiranoj podršci koju ste dali u teškim vremenima, i sada u sprovodjenju demokratske izgradnje države", rekao je Haradinaj.

Kosovski premijer je zatražio podršku SAD-a za prijem Kosova u Interpolu i u drugim značajnim medjunarodnim organizacijama.

Ambasador Sales je pohvalio napredak Kosova i rekao da će Kosovo u budućnosti i dalje imati podršku SAD-a, ocenivši istovremeno da su jačanje "vladavine zakona i demokratski razvoj zemlje važni na evro-atlantskom putu".

 

 

 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side