17.07.2018 Skoplje

Han pozvao makedonske poltičare da se prihvate posla

Han pozvao makedonske poltičare da se prihvate posla Foto: prtscr ytb
Komesar EU za proširenje Johanes Han pozvao je danas u Skoplju makedonske političare da se prihvate posla na evrointegeracijskim reformama, jer nema vremena za gubljenje.

"Hajde da se uhvatimo posla, imate randevu sa istorijom. Zato nema vremena za gubljenje. Mi smo na početku jednog dugog putovanja", rekao je Han na sednici Nacionalnog saveta za integracije u Sobranju Makedonije.

Kako je istakao, na evropskom putu je važno da se demonstrira inkluzivnost i da se radi na strateškim prioritetima zemlje.

"Imate jedinstvenu mogućnost da se ujedine sve različite snage društva i da se napravi razlika - na bolje. Pred nama je veliki broj izazova, zato vas ohrabrujem da budete koncentrisani i ujedinjeni", rekao je evrokomesar za proširenje.

On je, kako su preneli mediji, istakao da u reformama na putu EU, prioritet treba da budu ključne oblasti koje je identifikovao Evropski savet, a da će Evropska komisija nastaviti da pomaže u tom procesu.

Taj proces, istakao je, obuhvata reforme u pravosuđu, borbu protov korupcije i organizovanog kriminala i reformu obaveštajnih struktura i administracije.

Han je ponovio da će predstojeći referendum biti važan za budućnost Makdonije i pozvao sve, posebno mlade, da ostvare svoje demokratsko pravo tako što će izaći da glasaju, ističuči da je svaki glas važan.

Evropski komesar iz Skoplja putuje u Tiranu.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side