Gujon: Ulazak Kosova u Unesko bila bi velika nepravda
22.10.2015 Beograd

Gujon: Ulazak Kosova u Unesko bila bi velika nepravda

Gujon: Ulazak Kosova u Unesko bila bi velika nepravda Foto: prtscr ytb
Ulazak Kosova u Unesko bila bi velika nepravda, izjavio je osnivač i direktor humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon iz Francuske, navodeći da je bitno da se Srbija bori da to spreči.

Gujon je za list "Alo" rekao da su albanski ekstremisti 2004. palili i rušili crkve i manastire i hteli su da prognaju sve Srbe sa Kosova, a da je danas na delu prisvajanje svega što je hrišćansko i srpsko i pokušaj da se srpska kulturna baština proglasi albanskom.

"Najveći problem u celoj priči je to što sada orgroman broj Albanaca misli da su oni izgradili Visoke Dečane i druge srpske dragulje i da su Srbi, u stvari, uzuropatori. Deca čak to uče u školi", rekao je Gujon, koji je ove godine dobio srpsko državljanstvo.

Bitno je, kaže, za Srbiju da se bori i navodi da Srbija ima mudru politiku, a da strane diplomate velikih sila koje se zalažu za prijem Kosova u Unesko znaju svu istinu o Kosovu.

"Znaju ko su vladari Kosova, njihovu prošlost, znaju za pogrome i uništenje srpske baštine, svesni su da je sve što je učinjeno Srbiji i Srbima sa aspekta međunarodnog prava i morala neoprihvatljivo, ali oni ne za to ne mare", kaže Gujon.

Gujon kaže da je njegova humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" pokušala da utiče na javnost u Francuskoj, da je pisala saopštenja, izveštavala o svemu što se dešava na Kosovu, ali da nijedan medij to nije preneo.

 

Povezane vesti:

- Ko je kako glasao u savetu Unesko?

- Dačić: Povoljnije nego što smo očekivali, nastavljamo borbu

- Tanasković: Ozbiljan kapital pred Generalnu konferenciju

- Kosovski zvaničnici zadovoljni predlogom Izvršnog saveta Uneska

- Vojačkova-Solorano: Odluka o ulasku Kosova u Unesko je na vladama

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side