Grenel nudi podršku dijalogu koji organizuju Francuska i Nemačka
08.07.2020 Beograd

Grenel nudi podršku dijalogu koji organizuju Francuska i Nemačka

Grenel nudi podršku dijalogu koji organizuju Francuska i Nemačka Foto: Beta/Miloš Miškov
Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog između Kosova i Srbije, Rićard Grenel, dao je punu podršku evropskom rukovodstvu u dijalogu između Kosova i Srbije.


On je na tviteru napisao da su zadovoljni što će se Evropljani sastati 10. jula radi daljeg razgovora između Kosova i Srbije, prenosi koha.net.

"Nudimo našu punu podršku i zahvalni smo na njihovom vođstvu. Nadamo se da će važno pitanje vizne liberalizacije biti završeno na ovom sastanku", rekao je Grenel.

Dodao je da su SAD naporno radile na naglašavanju ekonomske normalizacije odnosa između dve strane.

"Verujemo da je ovo prvi presudan korak u ovom dugom političkom sporu", napisao je on i izrazio nadu da će Evropljani sprovesti do sada postignute ekonomske sporazume između Kosova i Srbije o železničkoj i vazdušnoj liniji.

"Smatramo da su ovi sporazumi ključni za stvaranje radnih mesta i davanje nade mladim ljudima. Nikada nismo verovali u brz dogovor između Kosova i Srbije. I nikada nismo mislili da će naš jedini fokus na normalizaciji ekonomije biti brzo rešenje", smatra Grenel.

Prema njegovom mišljenju, poteškoće i dugoročna politička pitanja lakše će se rešavati kada prvo dođe do napretka u ekonomskim pitanjima.

Pozvao je međunarodnu zajednicu da nastavi da isprobava nove i kreativne ideje ako žele da napreduju, jer kako je naveo "narod Kosova i Srbije zaslužuje potpunu i stalnu pažnju Evropljana".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side