18.06.2019 Zrenjanin

Gradonačelik Zrenjanina: Pijaća voda do kraja juna

Gradonačelik Zrenjanina: Pijaća voda do kraja juna Foto: PrtScn
Zrenjaninci će zdravu pijaću vodu imati do kraja ovog meseca, rekao je danas gradonačelnik tog grada u kojem je 15 godina - od 2004, zabranjena upotreba vode iz gradskog vodovoda za piće.

Čedomir Janjić je novinarima rekao da za to postoje i uveravanja investitora u prečistač vode, a da je rok, 15. jun, probijen zbog kašnjenja isporuke delova za taj uređaj iz Izraela i Nemačke.

"To neće uticati da se probije ovaj rok do kraja meseca i verujem da će brzo nakon puštanja vode iz tog prečistača voda biti u svim delovima u roku od 48 sati, biće merenja, i nadam se da će konačno biti ukinuta zabrana upotrebe vode za piće" rekao je Janjić.

Istakao je i da je isprana vodovodna mreža i sanirani su neki njeni delovi, a u planu je zamena cevi u predgrađima.

Ukazao je da se, dok je postrojenje radilo, pokazalo da je voda dobra, pritisak stabilan.

Napomenuo je i da dodatnih rokova neće biti.

On je početkom maja ove godine rekao da će pijaća voda biti u gradskom vodovodu sredinom juna i da će taj višedecenijski problem koji se rešava od 1975. godine, konačno biti rešen.

Upotreba vodovodske vode za piće u Zrenaniinu je zabranjena ;2004. godine zbog nedozvoljeno velike količine arsena u njoj, a ugovor o izgradnji postrojenja za prečišćavanje pijaće vode potpisan je februara 2015. godine sa Grupom Zilio.

Snabdevanje vodom iz novog postrojenja za prečišćavanje vode obustavljeno je početkom aprila ove godine, a Vodovod je zatim prešao na pređašnji režim snabdevanja grada vodom.

Zrenjaninci su prinuđeni da kupuju flašianu vodu, a oni koji za to nemaju novca, piju vodu iz vodovodne mreže uprkos zabrani.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.06.2019, 18:18h ivan (1)

    Svi do sada koji su bili postavljeni za gradonacelnike Zrenjanina bili su dodjosi ni jedan gradonacelnik nije rodjeni Zrenjaninac koji voli ovaj grad i koji voli ovaj narod Zrenjanina to kad se dogodi onda ce Zrenjanin procvetati ko za vreme Jugoslavije a ovi dodjosi samo unistavaju nas voljeni grad nasu decu nasu buducnost dole sa Janjicem koji je dosta naneo stete Zrenjaninu i Zrenjanincima

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side