Građanski preokret tužio Gradsku upravu Zrenjanina
22.10.2020 Zrenjanin

Građanski preokret tužio Gradsku upravu Zrenjanina

Građanski preokret tužio Gradsku upravu Zrenjanina Foto: Novi magazin/SA
Građanski preokret podneo je Upravnom sudu tužbu kojom se traži da se poništi rešenje Gradske uprave grada Zrenjanina o datoj saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu buduće kineske fabrike automobilskih guma Linglong.


Tužbom Građanskog preokreta protiv zrenjaninske gradske uprave traži se poništaj rešenja u celini i vraćanje na ponovno odlučivanje o studiji.

U današnjem saopštenju Građanskog preokreta se navodi da se u tužbi ističe da je pobijano rešenje nezakonito zato što tuženi nije nadležan za njegovo donošenje, zato što nije postupao po pravilima postupka i zato što je onemogućio tužioca i druge građane da učestvuju u javnoj raspravi o studiji.

"Gradska uprava grada Zrenjanina je 1. oktobra ove godine donela rešenje kojim je dala saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu investitora Linglong iako je prošle godine isticala svoju nenadležnost za taj postupak", naveli su u pokretu. 

Podsetili su da su obezbeđenje Skupštine grada Zrenjanina, a zatim i policija, sprečili 4. septembra zainteresovane građane da prisustvuju zakazanoj javnoj raspravi o toj studiji.

"Ni studija o proceni uticaja na životnu sredinu, ni rešenje o davanju saglasnosti na nju ne sadrže odgovore na pismeno postavljana pitanja o konkretnim merama koje će biti preduzete da bi se merile i sprečile štetne emisije planirane fabrike guma", kazali su u Građanskom preokretu. Oni su dodali da su oba dokumenta puna uopštenih fraza i ničim potkrepljenh tvrdnji da će se poštovati propisi.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side