Građani na Banovom brdu ušli u parkić, plaše se nezakonitog postupanja
13.07.2020 Beograd

Građani na Banovom brdu ušli u parkić, plaše se nezakonitog postupanja

Građani na Banovom brdu ušli u parkić, plaše se nezakonitog postupanja Foto: Facebook/UZUZ
Građani Beograda proslavili su za vikend godišnjicu borbe "Sačuvajmo Naš parkić" tako što su organizovali malu proslavu u parku "PARKIĆI SLUŽE DA SE DECA DRUŽE". Zajedno sa decom i kućnim ljubimcama građani su uživali su u park, a igrala se i odbojka uz držanje distance i poštovanje mera za zaštitu od koronavirusa.Nakon brojnih incidenata pre dve nedelje i tri protesta, radovi su na inicijativu gradonačelnika Zorana Radojičića obustavljeni. Istovremeno je obećano da će se u narednih 10 dana nakon što investitor odgovori na tri ponude grada, održati i sastanak sa predstavnicima inicijative ili dobiti obaveštenje o konačnom dogovoru.

Nakon poslednjeg protesta povukli su se predstavnici obezbeđenja koji su dozvolili građanima ulazak u park uz obaveštenje da je postignut nezvaničan dogovor grada i investitora i da će bager biti povučen.

Bager i dalje stoji u parku, a i pored isteka roka od 10 dana građani nisu dobili nikakvo obaveštenje, a trenutno iz grada niko ne odgovara na brojne pozive i dopise.

"Nadamo se da će biti ispoštovan dogovor sa gradom i da neće biti ponavljani upadi sa licima koja nemaju propisane legitimacije kakve nalažu propisi o privatnom obezbeđenju. Nepostojanje propisanih legitimacija izaziva sumnju u upotrebu lica koja nemaju licencu za obezbeđivanje i strah građana od nasilnog postupanja", navodi se u saopštenju.

Inicijativa Sačuvajmo naš parkić i UZUZ su nedavno dobili najstariju ekološku nagradu "Zeleni list" Trećeg programa Radio Beograda.
 

autor: IG izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side