17.07.2017 | 14:12h ► 14:31h Kosovska Mitrovica

Goran Rakić novi predsednik Srpske liste

Goran Rakić novi predsednik Srpske liste Foto: prtscr ytb
Gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić izabran je danas za novog predsednika Srpske liste.

Na izbornoj skupštini Srpske u Kosovskoj Mitrovici izabrano je i Predsedništvo koga čine dosadašnji predsednik liste Slavko Simić, Ivan Todosijević, Stevan Vulović, Milovan Krivokapić, Srđan Mitrović, Saša Milošević, Srđan Popović i Darko Jeftić.

Novi generalni sekretar Srpske liste je Zoran Mojsilović, dok je šef kancelarije za saradnju sa medijima Igor Simić.

Rakić je posle izborne sednice kazao da je osnovni cilj Srpske liste zaštita srpskog naroda na Kosovu.

"Nastaviću da se borim za bolji život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Predstoji nam period u kome će Srpska lista nastaviti borbu ne samo za Srbe već i za Gorance, Bošnjake, Turke, Rome i sve druge zajednice koje su u proteklom periodu bile građani drugog reda", kazao je novi predsednik Srpske liste.

Rakić je naveo da u toj borbi ima mesta za "sve iskrene i dobronamerne borce, ali ne i za samostalne strelce čiji je lični interes iznad nacionalnog".

"Srpska lista će sačuvati mir, boriće se u Skupštini Kosova za govornicom. Tu politiku mira započeo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a dosledno je sledila Kancelarija za Kosovo i Metohiju na čelu sa direktorom Markom Đurićem", kazao je Rakić.

Navodeći da je jednoglasno izabran na predlog dosadašnjeg predsednika Srpske liste Slavka Simića, Rakić je najavio da će sve buduće odluke te inicijative biti donošene konsenzusom.

"Odluke nećemo donositi brzopleto, konsultovaćemo se sa predsednicima i Beogradom i nakon toga odlučićemo šta je dobro za srpski narod na Kosovu i Metohiji", kazao je Rakić.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side