10.01.2018 Beograd

Gojković: Ubeđena sam da će prevladati interesi Srbije

Gojković: Ubeđena sam da će prevladati interesi Srbije Foto:Z.Ras
Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković izjavila je da se večeras na vanrednoj sednici predsedništva SNS vodi ozbiljna i argumentovana rasprava o tome da li će uz beogradske izbore biti rapisani i vanredni parlamentarni izbori.

"Ubeđena sam da će prevladati interesi Srbije", rekla je Gojković za TV Prva i dodala da ne može da prejudicira kakva odluka će biti doneta.

Gojković je rekla da se na sednici mogu čuti snažni argumenti o raspisivanju izbora, ali i da ne isključuje mogućnost da će Predsedništvo SNS ponovo zasedati ukoliko odluka ne bude doneta danas.

"Slušamo ozbiljne argumente za raspisivanje izbora kako gradskih tako i parlamentarnih", rekla je Gojković i navela da će predsednik stranke Aleksandar Vučić izneti stav na kraju sednice jer ne želi da utiče na stavove članova Predsedništva.

Prema njenim rečima, članovi Predsedništva se slažu oko toga da će lista SNS za beogradske izbore biti lista budućnosti, ali da će se o pojedinostima razgovarati tek kasnije.

Na listi budućnosti biće ljudi koji će nastaviti da rade ono što je obiljno rađeno u Beogradu poslednje četiri godine, rekla je ona i dodala da je namera SNS da na izbore u Beogradu izađe sa timom koji će pokazati ozbiljnost poštenih i vrednih ljudi.

Prema njenim rečima SNS neće dozvoliti da se na čelo Beograda vrate Dragan Đilas, Aleksandar Šapić i Miroslav Mišković.

Takođe na sednici se kako je dodala razgovra i o napadima opozicije koja isključivo gleda svoje interese, a glavni interes je plen i tome kome će pripasti PKB.

Prema njenim rečima, na sednici se razgovara i o atmosferi u parlamentu koji i pored toga radi i uspešno i donosi zakone.

Dodala je da će Gradski odbor SNS odlučivati o nazivu beogradske liste.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić koji je i predsednik Srbije, rekao je u subotu da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti, ali je ostavio mogućnost da bude preglasan na vanrednoj sednici Predsedništva.

"Moguće je da budem preglasan, u šta ne verujem", rekao je tada Vučić.

Vučić je naveo da Nebojša Stefanović koji je ujedno i ministar policije smatra da su parlametarni izbori "u najvećem interesu SNS".

Na sednici Glavnog odbora SNS 18. novembra prihvaćen je Vučićev predlog da se ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori i tada su samo četiri od 500 članova glasala za opšte izbore.

 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side