Gojković: Svi treba da budu zastupljeni u izbornoj kampanji
15.10.2019 Beograd

Gojković: Svi treba da budu zastupljeni u izbornoj kampanji

Gojković: Svi treba da budu zastupljeni u izbornoj kampanji Foto: Beta / Milan Obradović
Predsednica skupštine Srbije Maja Gojković rekla je danas da je skupština spremna da organizuje debate na temu medijskog ambijenta i rada REM kako bi se dogovorili da svi budu zastupljeni u izbornoj kampanji, saopšteno je iz njenog kabineta.

Gojković je u razgovoru s predsednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a Georgom Ceretelijem govorila o procesu koji se odvija u cilju unapređenja ambijenta na predstojećim izborima ali i unapređenja rada skupštine.

Cereteli je naveo da dijalog s političkim strankama veoma važan vezano za izbore i dodao da je OEBS spreman da pomogne u prevazilaženju izazova i unapređenju zakonodavstva, kao i da će u narednom periodu fokus biti na izborima, izbornom zakonodavstvu i medijskom okruženju.

Prema njegovim rečima, bojkot izbora je uvek štetan za onog koji bojkotuje.

Predsednica sprskog parlamenta je navela da ima prostora za unapređenje mehanizama rada skupštine i da je parlament nakon izveštaja Evropske komisije doneo niz mera za poboljšanje rada.

Cereteli je rekao da je želja PS OEBS-a da parlamenti budu snažniji i efikasniji i da mogu da rešavaju probelem u društvu.

Gojković i Cereteli su razgovarali i o značaju dijaloga u okviru zasedanja Interparlamentarne unije u Srbiji i važnosti regionalne saradnje.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side