14.02.2018 Pristina

Gabriel: Nemačka ostaje partner Kosova ne samo na političkom već i ekonomskom planu

Gabriel: Nemačka ostaje partner Kosova ne samo na političkom već i ekonomskom planu Foto: printscr
Ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabriel ocenio je danas da Nemačka ostaje siguran partner Kosova ne samo na političkom već i ekonomskom planu.

On je na konferenciji za novinare sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem rekao da će Nemačka nastaviti da pruža potrebnu podršku za jačanje vladavine reda i zakona na Kosovu.

Gabriel je u ime Nemačke Haradinaju i građanima Kosova čestitao desetu godišnjicu proglašavanja nezavisnosti Kosova.

Haradinaj i Gabriel su razgovarali o napredku Kosova na ekonomskom planu u proteklih 10 godina i o evropskoj perspektivi.

"Za mene i Kosovo svaki zvaničnik koji dolazi iz Berlina je od interesa, predstavlja dobit i pomoć za Kosovo, ali je dolazak ministra spoljnih poslova Gabrijela posebna čast. Bila je ovo idealna mogućnost da ministra upoznamo sa kretanjima i napretkom Kosova", kazao je Haradinaj.

On je zahvalio Nemačkoj za podršku koju je daje na vojnom i ekonomskom planu, razvoju političkog života i evroatlanskoj perspektivi Kosova.

Haradinaj je rekao da se na sastanku razgovaralo o kretanjima u regionu, uz istovremeno pozivanje nemačkih preduzetnika da investiraju na Kosovu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side