Fondacija SOS Dečija sela Srbija pozvala da se čuje glas mladih iz ranjivih socijalnih grupa
12.08.2020 Beograd

Fondacija SOS Dečija sela Srbija pozvala da se čuje glas mladih iz ranjivih socijalnih grupa

Fondacija SOS Dečija sela Srbija pozvala da se čuje glas mladih iz ranjivih socijalnih grupa Foto: Pixabay.com
Fondacija SOS Dečija sela Srbija do sada je podržala 162 dece i mladih bez roditeljskog staranja iz cele Srbije koji odrastaju u hraniteljskim porodicama i programima za mlade u okviru SOS Dečijeg sela u Kraljevu, saopšteno je danas iz ove Fondacije.

Povodom Međunarodnog dana mladih koji se obeležava danas, Fondacija SOS Dečja sela Srbija je navela da je u svakodnevnom životu potrebno da se više i češće čuje glas mladih iz ranjivih socijalnih grupa, koji za nemaju prilike da govore o svojim problemima i o teškoćama sa kojima se suočavaju.

SOS Dečja sela Srbije navodi da su do sada pružili psiho-socijalnu, materijalnu i podršku u zapošljavanju i samozapošljavanju za preko 350 mladih u okviru Karijernog centra "Jaki mladi" u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, kroz Programe jačanja porodice pomogli su 593 porodice i 1.364 dece u Beogradu i Nišu, radeći na sprečavanju izdvajanja dece iz svojih porodica.

"Verujemo da sigurne i snažne veze sa odraslima koji brinu o deci i mladima u okviru naše organizacije, mogu promeniti njihov pogled, životno iskustvo i pomoći im da prevaziđu probleme koji su ih zadesili", navodi se u saopštenju.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja