Fondacija Novak Đoković poklonila KC Kragujevac respiratore i monitore
28.05.2020 Beograd

Fondacija Novak Đoković poklonila KC Kragujevac respiratore i monitore

Fondacija Novak Đoković poklonila KC Kragujevac respiratore i monitore Foto: BETA/Fondacija 'Novak Đokovic'/Zoran Lazarević
Fondacija Novaka Đokovića poklonila je Kliničkom centru Kragujevac, četiri respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata, ukupne vrednosti 122.000 evra.

"Nadamo se da će donirana oprema biti vaš saveznik u lečenju, i u mnogome olakšati rad zdravstvenim radnicima", rekla je Emina Potrić, menadžerka Fondacije za prikupljanje donacija.

Istakla je da su "lekari, medicinske sestre i svi zdravstveni radnici ponos naše zemlјe i svesni smo koliko je energije i napora potrebno da u postojećim, vanrednim uslovima, budu na najvišem nivou". 

V.d. direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović je rekao da je donacija Fondacije Novaka Đokovića jedna od najvećih koju je ta ustanova primila otkad postoji.

Zahvalio je Fondaciji za opremu koja je, kako je rekao, neophodna u lečenju i sada, tokom epidemije, a biće i ubuduće.

"Kao izraz zahvalnosti i poverenja građana Srbije, koji se leče u Kliničkom centru Kragujevac, tokom pandemije koronavirusa, bili smo izuzetno ponosni da primimo donacije građana, privrednika i kompanija iz cele zemlje... medicinske aparate, sredstava za higijenu, lekove, hranu", naveo je Sazdanović.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side