09.01.2020 | 13:23h ► 13:52h Novi Pazar

Firma Veselinovića i Radoičića kupila "Novi Pazar put"

Firma Veselinovića i Radoičića kupila "Novi Pazar put" Foto: Beta/Milan Obradović
Kompanija "Inkop" iz Ćuprije, na čijem čelu su kontroverzni biznismeni, braća Zvonko i Žarko Veselinović, kao i Milan Radoičić, kupila je "Novi Pazar put", objavio je danas radio Sto plus.

Promena vlasništva, o kojoj se mesecima u Novom Pazaru govorilo, zvanično je zabeležena i u Agenciji za privredne registre gde je "Inkop" 6. januara upisan kao vlasnik 100 odsto kapitala jedne od najvećih kompanija u ovom delu Srbije.

Prethodni vlasnici "Novi Pazar puta" bili su "Novi put plus" i Montažno-proizvodno preduzeće "Jedinstvo" iz Sevojna. Inače, "Novi put plus" je ćerka firma "Jedinstva".

Pre nego je "Novi Pazar put" i zvanično dobio nove vlasnike došlo je do promene na čelu te kompanije, jer je početkom novembra za direktora postavljen bivši načelnik Kazneno-popravnog zavoda Niš Aleksandar Grbović.

Građevinsko preduzeće "Inkop" iz Ćuprije osnovano je 1992. godine, a po 40 odsto vlasništva u njemu imaju Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, dok 20 odsto kapitala te firme pripada Žarku Veselinoviću.

To preduzeće, kao deo konzorcijuma, dobilo je posao izgradnje deonice Ljig - Preljina, na Koridoru 11, vredan 60 miliona evra.

Njegovi vlasnici povezivani su sa raznim aferama, a protiv njih su vođeni brojni sudski postupci zbog različitih krivičnih dela.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side