21.09.2018 Beograd

Filmski centar Srbije: Nikada nismo podržali film u kojem Srbi vade organe Albancima

Filmski centar Srbije: Nikada nismo podržali film u kojem Srbi vade organe Albancima Foto: prtscr ytb
Direktor Filmskog centra Srbije Boban Jevtić saopštio je danas da ta institucija nije finansijski podržala nijedan filmski projekat u kojem "Srbi vade vitalne organe Albancima", kao što je to objavljeno u pojedinim medijima.

Jevtić je u pisanoj izjavi naveo da se zbog teksta u dnevnom listu Blic pokrenula "prava medijska hajka na Filmski centar Srbije", sa ciljem da se taj centar predstavi kao bastion "antisrpstva".

"Kako je naš demanti na ovaj tekst koji vrvi od neistina objavljen tek delimično (i pored pozivanja na zakon i novinarsku etiku), u javnosti su klasičnim 'spinovanjem' krenule da kruže glasine o projektima 'Teret' i 'Mezimica'. Da budemo jasni, Filmski centar Srbije nikada nije podržao projekat u kome 'Srbi vade vitalne organe Albancima', niti toga ima u filmu 'Teret' , niti u scenariju 'Mezimice' što je vrlo lako proveriti", naveo je on.

Jevtić je rekao da je ugovor sa producentom projekta "Mezimica" sporazumno raskinut, tako da Filmski centar Srbije nema više ništa sa tim projektom.

"Tužno je što se ovako delikatnim temama, koje s razlogom ostrašćuju mnoge, na ovaj način manipuliše, i što se one koriste za 'spinovanje' i razračunavanje sa institucijom kulture koja je u predhodnom periodu uspela da obnovi srpsku kinematografiju i vrati srpski film na svetku mapu. I najzad, verujemo da iza svega ovoga stoje neki drugi interesi od onih koji se javno proklamuju", dodao je on.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side