Fajon: Zabrinuta sam idejom o smanjenju cenzusa
14.01.2020 Beograd

Fajon: Zabrinuta sam idejom o smanjenju cenzusa

Fajon: Zabrinuta sam idejom o smanjenju cenzusa Foto: Beta/Miloš Miškov
Predsednica odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU Tanja Fajon izjavila je da je zabrinuta idejom o smanjenju izbornog cenzusa u Srbiji sa pet na tri odsto.

 

 

"Nisam videla da je spuštanje izbornog cenzusa akcija o kojoj je bilo koja od političkih stranaka raspravljala tokom našeg jesenjeg dijaloga. Radikalne promene izbornih pravila tako blizu održavanja izbora veoma su opasne taktike", rekla je Fajon za list Blic.

Prema njenim rečima, to se uglavnom ne smatra dobrom praksom i može ozbiljno da potkopa poverenje.

"Kako političke stranke ili glasači mogu da imaju dovoljno vremena da se upoznaju s njima? Teško, radije izaziva zabrinutost zbog poštenosti izbora", rekla je ona.

Fajon je rekla da treba biti svestan smernica EU za posmatranje izbora koje glase da ukoliko su potrebne kasne izmene, onda treba da postoji širok dogovor među izbornim činiocima, a sve promene treba da budu dobro objavljene.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.01.2020, 13:32h POŠTENA SRBSKA OPOZICIJA POBEĐUJE

    Svaki ozbiljniji politički analitičar zna da je Vučić projekat Slobe i Mire i da su Šešelj i Toma samo pripremali teren za njega. Zato PRAVA i POŠTENA srbska opozicija mora izaće na izbore u VIŠE kolona i za TRI meseca dobre TV kampanje dobiju većinu: koalicija Vuk, Đilas i Boško 25% glasova, koalicija oko DS i PSG 20%, koalicija oko Velje Ilića i Generala 5%. Opozicija ima velike šanse, jer većina Srba ne vole kriminalizovanu i bahatu vladajuću koaliciju (socijalisti,radikali,julovci)..

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side