EU o isporuci Pancira: Srbija treba da se ponaša u skladu sa svojim obavezama
25.02.2020 Beograd

EU o isporuci Pancira: Srbija treba da se ponaša u skladu sa svojim obavezama

EU o isporuci Pancira: Srbija treba da se ponaša u skladu sa svojim obavezama Foto: pixabay.com
Da bi napredovala na putu evrointegracija Srbiji je potrebno da usaglasi svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom Evropske unije u skladu sa pregovaračkim okvirom, izjavio je danas za Glas Amerike Peter Stano, portparol visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost EU Žozepa Borela.

"Vlada Srbije je integraciju u Evropsku uniju označila kao strateški prioritet države. Očekujemo da se Srbija ponaša u skladu sa obavezama koje je preuzela", rekao je Stano za Glas Amerike zamoljen za komentar povodom isporuke prvog dela ruskog protiv-važdušnog raketnog sistema Pancir S, koji je prošle subote iz Rusije stigao u Srbiju.

Dogovor o kupovini ruskog raketnog sistema Pancir S Srbija i Rusija su postigle tokom zajedničke vojne vežbe "Slovensko bratstvo" održane oktobra 2019. Kako je tada saopšteno dve strane su se saglasile o kupovini ukupno šest sistema "Pancir S".

Suma koju je Srbija platila Rusiji za raketni sistem Pancir S nepoznata je javnosti. Na svetskom tržištu vojne opreme jedan raketni sistem tog tipa košta između 13 i 14,6 miliona dolara, u zavisnosti od verzije, dodao je Glas Amerike.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side