EU info mreža u Srbiji pokrenula serijal onlajn debata
11.08.2020 Beograd

EU info mreža u Srbiji pokrenula serijal onlajn debata

EU info mreža u Srbiji pokrenula serijal onlajn debata Foto: Pixabay
EU info mreža je pokrenula serijal onlajn debata na kojima će učestvovati polaznici i polaznice Evropske škole debate.

Danas se održava prva debata, na temu "Svemirski programi, da ili ne", a učesnici imaju od 17 do 22 godine, saopštio je EU info centar.

Oni će pokušati da dođu do odgvora na brojna pitanja, među kojima su da li nadmetanja među državama u svemirskim programima mogu dovesti do inovacija ili do bolje saradnje zemalja, da li i EU treba da napravi trajnu bazu na Mesecu, da li je ulaganje u razvoj takve baze racionalno ili bi Unija trebalo da se fokusira na rešavanje problema na Zemlji.

Debateri će razmatrati i da li bi naseljavanje Meseca omogućilo dalje istraživanje svemira i kopanje ruda sa meteora ili je rizik previše veliki, kao i da li je, uprkos pojačanoj radijaciji, slabijoj gravitaciji i velikoj razlici između najviše i najniže temperature na Mesecu moguće stvoriti stanište prilagođeno ljudima.

Debate mogu uživo da se prate na Fejsbuk stranici "EU u Srbiji".

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informacioni centar EU i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije EU u Srbiji. Cilj projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih šest godina pohađalo više od 400 srednjoškolaca i studenata iz više od 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 30 javnih debata.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side