Erdogan najavio pomoć i izrazio saučešće zbog žrtava koronavirusa u Srbiji
06.04.2020 Beograd

Erdogan najavio pomoć i izrazio saučešće zbog žrtava koronavirusa u Srbiji

Erdogan najavio pomoć i izrazio saučešće zbog žrtava koronavirusa u Srbiji Foto: Beta/AP/Ministarstvo odbrane Turske
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je u pismu predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, najavio slanje nove pomoći Srbiji i izrazio saučešće "povodom svih izgubljenih života Vaših građana, između ostalih državnog sekretara Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislava Blažića, usled pandemije COVID-19".

Erdogan je ukazao da je pandemija "velika opasnost za ceo svet" i istakao da se nada "da ćemo u najkraćem mogućem roku prebroditi ovu tešku situaciju", saopšteno je iz Službe predsednika Srbije za saradnju s medijima.

U pismu naslovljenom s "Poštovani predsedniče, dragi prijatelju", Erdogan piše i da je "siguran da će efikasne mere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije COVID-19 doprineti da se ova krizna situacija prebrodi sa najmanjim mogućim gubicima".

"Želim Vam uspeh u Vašim naporima. Nadam se da će medicinska oprema koju ćemo poslati u Vašu zemlju ove nedelje, pored setova za testiranje koje smo Vam prethodno dostavili, predstavljati našu podršku prijateljima iz Srbije u njihovoj borbi protiv pandemije", poručio je predsednik Turske.

Erdogan je na kraju izneo "želju da uskoro, kada se prevaziđe kriza, ugostim Vašu Ekselenciju u Turskoj" i Vučiču uputio "najsrdačnije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i blagostanje i dobrobit prijateljskog naroda", piše u pismu predsednika Turske.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side