Dveri pozivaju Srbe da bojkotuju kosovske izbore
25.08.2019 Beograd

Dveri pozivaju Srbe da bojkotuju kosovske izbore

Dveri pozivaju Srbe da bojkotuju kosovske izbore Foto: Beta / Miloš Miškov
Pokrajinski odbor Dveri pozvao je danas sve Srbe sa Kosova i Metohije da bojkotuju predstojeće izbore na Kosovu, jer je to kako su naveli, jedini način da pokažu svoj stav i da ne daju legitimitet institucijama separatista.

"Ovi izbori su, kao u ostalom i izbori u celoj Srbiji, namešteni i strogo kontrolisani", navodi se u saopštenju.

Istaknuto je i da se izbori u pokrajini ne održavaju po zakonima i ustavu Republike Srbije, već po zakonu tzv. države Kosovo.

"Samim izlaskom na te i takve izbore mi saučestvujemo sa beogradskim režimom u kršenju ustava i zakona naše jedine otadžbine Srbije. Mi na to nemamo pravo", poručili su iz Dveri.

Dveri su ocenile i da Srbi sa Kosova i Metohije više nemaju institucije sopstvene države.

"Uz svesrdnu pomoć režima i Srpske liste, izlaskom na sve izbore tzv. Кosova od 2013. godine saučestvovali u sahranjivanju tih institucija i načinili još jedan čin izdaje nacionalnih interesa jedine nam Srbije u koju se svi tako lako (i lažno) kunemo. Očigledno da neki umesto da žive za Kosovo i Metohiju, žive od Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Dveri smatraju da je vreme da se pita režim u Beogradu zašto na Kosovu i Metohiji više nema izbora po sistemu Republike Srbije.

"Mi nemamo više pravo da se igramo državom i na njene najodgovornije funkcije, pogotovo na Kosovu i Metohiji, biramo najneodgovornije pojedince koji svojim neznanjem, a u dobroj meri i zlom namerom, čine nenadoknadivu štetu budućim generacijama", piše u saopštenju Dveri.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side