Dveri: Počela saslušanja uhapšenih na protestu Jedan od pet miliona
19.03.2019 Beograd

Dveri: Počela saslušanja uhapšenih na protestu Jedan od pet miliona

Dveri: Počela saslušanja uhapšenih na protestu Jedan od pet miliona
Pokret Dveri saopštio je da su saslušanja uhapšenih učesnika protesta "Jedan od pet miliona" počela jutros u Beogradu i pozvao medije da "isprate ishod tih saslušanja i alarmiraju javnost" s obzirom da se, kako je ocenjeno, "radi o politički motivisanim hapšenjima".

Dveri su u saopštenju navele da je u sudu u Katanićevoj ulici u toku saslušanje Uroša Savića, člana tog pokreta iz Aranđelovca, koji je uhapšen u nedelju u Beogradu i koji je po navodima Dveri, "tučen u policijskoj stanici".

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" saopštili su da je policija juče uhapsila organizatore tih skupova Miodraga Simovića i Krstu Tomkovića, redara na protestima Uroša Savića, studenta Fakulteta političkih nauka Stefana Simića, studenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Zdravka Fijata, kao i mladiće Stefana Novakovića, Miloša Dekića, Nikolu Dragosavljevića, ali i srednjoškolca Pavla Cvejića.

Zdravko Fijat je posle zadržavanja u stanici policije pušten, dok je Stefan Simić dobio novčanu kaznu i pušten je na slobodu.

Ostali uhapšeni su odvedeni kod sudije za prekršaje i nekima od njih određena je kazna zatvora od 30 dana, a ostali su pozvani da dođu ponovo danas u Prekršajni sud.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side